Turun Ratapiha -hanke valmistelee elämyskeskusta Länsi-Turkuun

  • Posted on: 4 October 2018
  • By: webmaster

 

Turku pyrkii kaupunkistrategia 2029:n sekä keskustavisio 2050:n avulla parantamaan ympärivuotista Turun houkuttelevuutta ja julkisia kaupunkitiloja, yhtenäistämään keskustan toiminnallisuutta sekä varmistamaan vilkkaan kulttuurielämän ja vireän tapahtumatoiminnan edellytykset keskustatilassa ympärivuotisesti. Pääosin yksityisillä investoinneilla rahoitettu Turun Ratapiha -hanke tähtää munipuolistamaan Turun kaupunkikeskustan tapahtuma-, kulttuuri- ja elämystarjontaa ja lisäämään sen vetovoimaisuutta ja yhdistämään ratapiha-alueen erottamia kaupunginosia toisiinsa. 

Länsi-Turun suuralueella ja läntisen Turun kaupunginosille hanke merkittävä, sillä elämys- ja matkakeskushankkeet muokkaavat merkittävästi alueen kaupunkikuvaa ja liittävät Länsi-Turun entistä tiiviimmin ydinkeskustan yhteyteen.  

Oletko kiinnostunut kuulemaan hankkeen etenemisestä, kommentoimaan arkkitehtuurikilpailua tai edustat alueesta kiinnostunutta operaattoria? Olethan meihin yhteydessä, vastaamme mielellämme kaikkiin hanketta koskeviin kysymyksiin. Kaupunkilaisten ja yritysten osallisuus kaupunkikehittämiseen ja Turun Ratapiha -hankkeen sisällön muodostumiseen on Turun kaupungin elinkaaren kannalta merkityksellistä.

Arkkitehtuurikutsukilpailu pidetty 15.5.- 14.9.2018. Voittaja ja hankkeen arkkitehtikumppani pyritään valitsemaan lokakuun aikana. Kilpailutyöt esillä Turun Rapiha -hankkeen sivuilla sekä Logomossa MOVE 1 -salissa ja Joki vierailukeskuksessa 2.krs. lokakuun puoleen väliin saakka.

Ota yhteyttä tai jätä palautetta arkkitehtuurikutsukilpailusta 5.10.2018 12:00 mennessä

https://www.turkuratapiha.fi/#ota-yhteytta

   

Havainnekuvat arkkitehtuurikilpailuun osallistuneista suunnitelmista. Kilpailutyöt Ahtojää, Città, Engelin elämyskorttelit, Luoto ja Takes two to tango löytyvät hankkeen sivuilta: 

https://www.turkuratapiha.fi/#kilpailutyot