Syyskuussa äänestetään Asukasbudjetista - länsiturkulaisten osuus 100.000€

  • Posted on: 27 August 2020
  • By: webmaster

Asukasbudjetti on Turun kaupungin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Osallistuva budjetointi tarkoittaa talouden ja demokratian yhdistämistä. Turkulaiset pääsevät ehdottamaan, kehittämään ja äänestämään siitä, miten osa kaupungin budjetista käytetään hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

Asukasbudjettiin on varattu miljoona euroa, joka jakautuu kahdeksan suuralueen kesken. Keskusta-alue ei ole mukana Asukasbudjetissa, koska alueella toteutetaan innovaatiokilpailu. Alueen asukkaat voivat ehdottaa ja äänestää kuten muutkin turkulaiset. Länsi-Turun suuralueen osuus asukasbudjetista on 100.000 euroa. 

Ehdotuksien tekeminen on ollut mahdollista kaikille ja niiden on pitänyt liittyä palveluun, toimintaan tai ympäristöön. Tutustu kriteereihin. Maaliskuun aluefoorumit, joissa piti pohtia yhdessä ehdotuksia Asukasbudjettiin, peruttiin pandemian vuoksi. Kevään aikana ehdotuksia vastaanotettin 340 kappaletta, ja mahdollisia niistä oli 242. Länsi-Turun suuraluetta koskevia ehdotuksia tehtiin 24, joista 18 on kesän aikana arvioitu toteuttamis- ja sitä kautta äänestyskelpoisiksi.  

Ehdotuksista on kesän aikana laadittu hinnoiteltuja suunnitelmia. Suunnitelmista äänestetään syyskuun aikana. Äänioikeus on kaikilla äänestysvuoden aikana 13 vuotta täyttävillä ja sitä vanhemmilla turkulaisilla.

Äänestäminen tapahtuu asukasbudjetti.turku.fi -sivustolla 1.9.-30.9.2020. Sivustolla myös lisätietoja äänestestyksestä. Tuettua äänestämistä on kirjastoissa ja yhteispalvelupiste Monitoreissa.

 

Artikkelikuva vuoden 2019 talviparlamentista Länsi1:ssä, jossa keskusteltiin mm. Länsikeskuksen kehittämisestä sekä nuorison ja muun länsiturkulaisväestön kohtaamispaikasta.