Perinteikäs Länsi-Turun Kaupunginosaviikko käynnistyy 16.5. Kevättempauksella ja Kaupunginosaparlamentilla

  • Posted on: 2 May 2023
  • By: webmaster

Länsi-Turun Kaupunginosaviikko 15.5. –21.5.2023

(alustava ohjelma, muutokset mahdollisia)   

 

Ti 16.5.

Länsi-Turun kaupunginosaparlamentti ja Aluefoorumi 

Turussa valmistellaan historiallisen mittavaa liikuntapaikkaverkon uudistusta. Impivaaran liikuntakeskus on vuonna 2016 laaditussa liikuntapaikkasuunnitelmassa arvioitu yhdessä Kupittaan ja Urheilupuiston kanssa liikuntakeskusten kärkikolmioksi.

”Turun kaupungissa on 3 monipuolista ja isoa liikuntakeskusta: Kupittaa, Urheilupuisto ja Impivaara. Näihin kolmeen liikuntakeskukseen on panostettu suunnitelmallisesti jo kymmeniä vuosia, ja näin tullaan jatkamaan myös tulevaisuudessa. Panostaminen tarkoittaa käytännössä 1) suorituspaikkojen hyvää ylläpitoa, 2) peruskorjaamista sekä myös 3) muunneltavuuden ja kokonaan uuden kehittämistä niin infran kuin sisällöllisten toimintojenkin kannalta.”

Turun kaupungin liikuntapaikkasuunnitelma, 2016

 

Tilaisuudessa esitellään Turun liikuntapaikkauudistusta sekä vaikutuksia Impivaaraan sekä laajemmin Länsi-Turun suuralueelle. Impivaaran urheilukeskuksessa jalkapallo- ja jäähallit ovat lähestymässä elinkaarensa loppua. Impivaaraan on takavuosina suunniteltu mm. koululaisten ”liikunnan ihmemaata” ja ulkoilureittien läheisyyteen Mälikkälä-Kuloisten ulkoilualueelle on haettu luonnonsuojelualuemerkintää. Impivaaran liikuntakeskus ympäröivine ulkoilualueineen on turkulaisten arvokas lähiliikuntakeskus, jonka tulevaisuuden kehittämisnäkymät ovat kaupunginosaparlamentin ja aluefoorumin pääteema. Liikuntapaikkauudistusta ja uudistuksen vaikutuksia läntisen Turun alueelle esittelee liikuntalautakunnan puheenjohtaja Sini Häkkinen (kok). Vs. tilapalvelujohtaja Leevi Luoto kertoo rakenteilla olevasta Suikkilan koulusta ja uusien koulutilojen vaikutuksista alueen kouluverkkoon sekä liikunta- ja harrastustoimintaan.

Vierailijapuheenvuorojen jälkeen keskustelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin valtuutettuja eri poliittisista ryhmittymistä. Vuoden 2023 parlamenttiin osallistuivat mm. Jarmo Laivoranta (kesk.), valtuustoryhmän puheenjohtaja Ville Lintunen (sd.), Turun seuraparlamentin puheenjohtaja; Jyrki Åland / Joni-Juhani Laakso (ps.), kaupunkiympäristölautakunnan jäsen / liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja; Elina Sandelin (vas.), valtuutettu ja Matti Vähä-Heikkilä (vihr.), liikuntalautakunnan jäsen, valtuutettu; Nicke Wulff (r.), valtuustoryhmän puheenjohtaja, liikuntalautakunnan varajäsen. Järj. Länsi-Turun asukasyhdistys ry.

Klo 17.30-20.15, Teräsrautelan koulu, Korkkisvuorenkatu 14

 

Ti 16.5.

Teräsrautelan koulun Kevättempaus

Samanaikaisesti kaupunginosaparlamentin kanssa Teräsrautelan koulussa ja koulualueella järjestetään perinteinen Teräsrautelan koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä Kevättempaus. 5 -luokat järjestävät erilaisia toimintapisteitä. Pihalta ja sisätiloista löytyy mm. lelujen ja taimien vaihto/myyntipiste, arpajaispisteellä pääsee koittamaan onneaan ja buffetista voi ostaa herkkuja tai grillistä kuumaa makkaraa.

Klo 17.30-20.00, Teräsrautelan koulu, Korkkisvuorenkatu 14

 

Ke 17.5.

Kalmasvuoren kuntoportaiden avajaiset - Huom! avajaiset siirtyvät keskiviikkoon 24.5. klo 17.30!

Turun ensimmäiset porraskuntoiluun rakennetut kuntoportaat valmistuivat joulukuussa 2022. Kalmasvuoren kuntoportaat toteutettiin osana Turun ensimmäistä asukasbudjettiäänestystä.

Klo 17.00, Niitunniskantie 17-19 / Kankareenkuja

 

To 18.5.

Länsi-Turun ympäriajo

Opastettu pyöräilytapahtuma Länsi-Turun syvimpään olemukseen. Tutustutaan pyörän satulassa alueen arvorakennuksiin, kaupunkikuvan muutoksiin ja paikallishistoriaan. Mukaan kypärä, juomapullo ja pientä evästä. Matkan pituus n. 15 km, kesto n. 2 h. Järj. Länsi-Turku ry.

Klo 18.30-20.30, lähtö Paalupaikalta, Satakunnantie 102

 

Pe 19.5.

Opastettu luontokävely Mälikkälä-Kuninkojan ikimetsään – itäreunan piilossa olevat kohteet 

Luontokävely Mälikkälä-Kuninkojan aarniometsässä ja hiljaisilla alueilla. Kohdealueena Metsäkylän luonnonsuojelualueen ympäristön piilossa olevat kohteet. Oppaana turkulaisille tuttu luontopersoona Ari Karhilahti.

Klo 18. Lähtöpaikkana Länsikeskuksen Lidlin parkkipaikka, Viilarinkatu 12. Kävelyn kesto noin kaksi tuntia.

 

La 20.5.

Länsikeskus Cup

Turun Nappulaliigan Pohjolan aluejoukkueiden järjestämä Länsikeskus Cup -nappulajalkapalloturnaus.

Klo 9-15, Teräsrautelanpuiston kenttä, Länsikeskus, Vanha Kuninkojantie 54

Su 21.5.

Länsikeskus Cup

Turun Nappulaliigan Pohjolan aluejoukkueiden järjestämä Länsikeskus Cup -nappulajalkapalloturnaus.

Klo 9-15, Teräsrautelanpuiston kenttä, Länsikeskus, Vanha Kuninkojantie 54