Länsikeskus kaupunkilaisten kohtaamispaikkana?

  • Posted on: 2 March 2019
  • By: webmaster

Lauantaina 2.3.19 klo 11-14 järjestetään kauppakeskus Länsi1:ssä ensimmäistä kertaa Länsi-Turun talviparlamentti. Kaupunkilaisten kanssa keskustelemassa eturivin päättäjiä, eduskuntaehdokkaita ja Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen. 

Talviparlamentin tavoitteena on lisätä kaupunkilaisten ja päättäjien välistä vuoropuhelua sekä edistää läntisen Turun asukkaiden palvelutarjontaa ja yleistä viihtyvyyttä. 

Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi 28.1.19 mittavan toimenpideohjelman syrjäytymisen ja alueellisen eritymisen ehkäisemiseksi. Toimenpideohjelmassa toimenpiteitä kohdennetaan kaupunkitasoisesti tai valittaville asuinalueille painottaen asukkaiden osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä palveluiden ja houkuttelevan ympäristön merkitystä lähiöiden ja asuinalueiden kehittämisessä. 

"Alueiden eriarvoisuutta torjutaan esimerkiksi positiivisen erityiskohtelun toimintamallilla varhaiskasvatuksessa, lähiöiden täydennysrakentamisella, Varissuon ja Pansion uudistuksilla ja perustamalla asukkaiden kohtaamispaikat kaikille suuralueille."

https://www.turku.fi/uutinen/2019-01-25_turku-toimii-kunnianhimoisesti-s...

Länsikeskuksen kohtaamispaikkakehityksen vauhdittamiseksi liitteenä muutamia kuvia alueellisista kohtaamispaikoista Turun seudulla:

Pansion ME-talo - https://fingerroos.net/toiminta/me-talo

 

Raision seurakunnan toimipiste Myllyn kauppakeskuksessa

 

Aluetalo Paattisilla

 

Kaarina-talo

 

Perhekahvila Folkken Olkkari Jyrkkälässä