Länsi-Turun Viikko 14.5. –20.5.2018

  • Posted on: 30 April 2018
  • By: webmaster

 

 

Länsi-Turun Viikkoa vietetään jo kahdeksatta kertaa alueen asukkaiden ja paikallistoimijoiden järjestämien tapahtumien muodossa. Luonto, Liikunta ja Länsikeskuksen kehittäminen jälleen keskiössä.

 

Tapahtumaviikko käynnistyy maanantaina 14.5. LänsikeskusTreffeillä. Turun Seutusanomien johdolla äänestetään positiivisinta länsiturkulaista ja kilpaillaan Instagramissa #ILOVELÄNSITURKU -kuvakilpailun muodossa. Ja maanantai-iltana Länsi-Turun ympäriajo tarjoaa mahdollisuuden tutustua vauhdilla muuttuvaan läntisen Turun kaupunkikuvaan pyöräillen. 

 

Tiistaina Teräsrautelan koululla tuttu koululaisten Kevättempaus ja Kuninkojan Purokävely tarjoaa mahdollisuuden tutustua alueen kiehtovaan ja kalarikkaaseenkin virtavesistöön. 

 

Keskiviikkona kokoontuu jälleen arvovaltainen Länsi-Turun Kaupunginosaparlamentti. Johtoteemana tänä keväänä nuoret ja nuorison harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet Länsi-Turussa. Raision kokoisen suuralueella ei lainkaan kirjastoa ja nuorisotilatkin syrjässä sekä suppein aukioloin, joten länsiturkulaisten oma kohtaamispaikka Länsikeskukseen olisi iso edistysaskel? 

 

Viikonloppuna pelataan jalkapalloa sekä Teräsrautelanpuistossa että Raunistulan kentällä. Kulttuuripääkaupunkivuodesta lähtien Teräsrautelassa pelattu Länsikeskus Cup toteutetaan Pohjolan nappulajoukkueiden talkoovoimin ja Raunistulaan isännöivän TuWen edustusjoukkueet kohtaavat Peimari Unitedin perjantaina miesten Kolmosessa ja lauantaina IK Myranin naisten Ykkösessä.    

 

Tapahtumaviikon päätteeksi Turun Karjala-Seura ry järjestää sunnuntaina 20.5. Karjalatalolla (os. Itäpellontie 2) työpajan aloitteleville sukututkijoille. 

 

Tervetuloa!

 

Ohjelma 

(muutokset mahdollisia)

 

Varaslähtönä Länsikeskus Trail Cup lauantaina 12.5.

Trail Cup on polkujuoksutapahtuma, jossa kilpaillaan Turun seudun ulkoilualueiden polkureiteillä. 12.5. tapahtuma järjestetään Mälikkälän ulkoilualueen poluilla.

Lisätietoja: http://turkutrailcup.com/2018/01/17/turku-trail-cup-2018/

 

 

Vuoden Positiivisin Länsiturkulainen -äänestys

 

Turun Seutusanomat järjestää osana Länsi-Turun kaupunginosaviikkoja äänestyksen, jossa valitaan Vuoden positiivisin länsiturkulainen. Toimitus valitsee äänestykseen viisi ehdokasta lukijoiden lähettämien vinkkien perusteella.

  • Kuka sinun mielestäsi ansaitsee paikkansa äänestyksessä?
  • Ilmianna positiivinen tyyppi sähköpostitse osoitteeseen: toimitus@turunseutusanomat.fi.
  • Viiden ehdokkaan lisäksi äänestää voi myös listan ulkopuolelta ketä tahansa. 

 

Äänestysaika alkaa maanantaina 14.5. ja päättyy sunnuntaina 20.5. Äänestämään pääsee Seutusanomien nettisivuilla: www.turunseutusanomat.fi. Lisäksi äänestää voi Seutusanomien, Länsi-Turku ry:n ja muiden paikallisten toimijoiden järjestämillä LänsikeskusTreffeillä maanantaina 14.5. K Citymarket Länsikeskuksessa klo 13–14.30 ja Prismassa klo 15–16.30.

 

Voittaja julkistetaan Seutusanomien 24.5. ilmestyvässä numerossa ja saman päivänä nettilehdessä osoitteessa www.turunseutusanomat.fi. Voittajalle on luvassa kunniakirja sekä mainetta ja kunniaa. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. 

 

#ILOVELÄNSITURKU -kuvakilpailu

 

Instagramissa on koko Länsi-Turun kaupunginosaviikon ajan käynnissä Länsi-Turun kauneimpia kulmia ja ikimuistoisimpia hetkiä kokoava kuvakilpailu. I love Länsi-Turku -nimiseen kilpailuun voi osallistua julkaisemalla Instagramissa kuvan aihetunnisteilla #ilovelänsiturku ja #länsiturunkaupunginosaviikko. Kilpailuun voi osallistua niin monella kuvalla kuin haluaa. Kilpailun voittaa 21.5. mennessä eniten tykkäyksiä kerännyt kuva ja Seutusanomat palkitsee tykätyimmän kuvan ottajan!

 

Ma 14.5.

LänsikeskusTreffit

Alueen asukkaille ja kauppakeskuksen asiakkaille suunnattu treffitapahtuma. Ohjelmassa keskustelua alueen ja kauppakeskuksen kehittämisestä sekä opastusta Länsi-Turun palveluihin ja lähialueen harrastetoimintaan. Vuoden Positiivisin Länsiturkulainen -äänestys ja Instagram-kuvakilpailu. Mukana Turun Seutusanomat ja länsiturkulaisia paikallistoimijoita. Järj. Länsi-Turku ry ja Turun Seutusanomat.

klo 13-14.30 CM-Länsikeskus (kahvio)

klo 15-16.30 Länsikeskuksen Prisma

 

 

Länsi-Turun ympäriajo

Opastettu pyöräilytapahtuma Länsi-Turun syvimpään olemukseen. Tutustutaan pyörän satulassa alueen arvorakennuksiin, kaupunkikuvan muutoksiin ja paikallishistoriaan. Mukaan suositellaan kypärä, juomapullo ja tarvittaessa pientä evästä. Pyöräilyvauhti maltillinen. Matkan pituus n. 15 km, kesto n. 2 h. Järj. Länsi-Turku ry.

klo 18.30-20.30, lähtö Paalupaikalta, Satakunnantie 102

 

Ti 15.5.

Teräsrautelan koulun Kevättempaus

Koko perheen perinteinen kulttuurikarnevaali, jossa ohjelmassa mm., Nuokkaribiili, oppilaiden esityksiä ja kuvataidenäyttely, arpajaiset, kahvio, VPK esittäytyy. Järj. Teräsrautelan koulun vanhempainyhdistys.

klo 18-20.30, Teräsrautelan koulu, Korkkisvuorenkatu 14

 

Kuninkojan purokävely

Purokävely Kuninkojan muuttuvassa luontoympäristössä. Kävelyllä tutustutaan kaupunkipuron luontoon ja puron kunnostusmahdollisuuksiin.

Kävelyretkellä keskustellaan muun muassa seuraavista aiheista:

  • Kaupungistumisen vaikutukset luontoon
  • Kaupunkipurot kalaston elinympäristöinä. Mitä kalalajeja puroissa elää?
  • Puroympäristön linnut
  • Vieraslajit purojen varsilla. Miten vieraslajeja voidaan torjua?
  • Kaupunkipuro Kuninkojan kunnostusmahdollisuudet

Tapahtuman järjestää Valonia ja Länsi-Turku ry osana Länsi-Turun kaupunginosaviikkoa.  Yhteistyössä Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri ja Turun luonnonsuojeluyhdistys. 

Kuninkoja purokävely järjestetään osana Valonian virtavesien kunnostushanketta.

Lähtö Länsikeskuksen Prisman edustalta klo 17.30. Varustukseksi sään mukainen ulkoiluvarustus. Halutessaan kannattaa ottaa mukaa omat kiikarit lintujen bongausta varten. Retken kesto noin 1,5-2 tuntia.

Lisätietoja:

Janne Tolonen, vesiasiantuntija Valonia

Tapio Peltomaa, Länsi-Turku ry p. 050 575 2549

 

 

Ke 16.5.

Länsi-Turun kaupunginosaparlamentti 2018

Kaupunginosan ja koko läntisen Turun kehittämisestä, palveluista ja tulevaisuudesta keskustelevat alueen asukkaat ja Turun päättäjät. Parlamentin pääteemana on nuoriso sekä länsiturkulaisten lasten ja nuorten vapaa-ajanviettomahdollisuudet asuinalueellaan.  Teemaan liittyvät avaus- ja asiantuntijapuheenvuorot pitävät nuorisolautakunnan puheenjohtaja Janika Takatalo (kok) sekä satoja läntisen Turun lapsia ja nuoria liikuttavan salibandyseura FBC Turun toiminnanjohtaja Ville Lintunen

 

Vierailija-alustusten jälkeen keskustelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin valtuutettuja ja lautakuntien jäseniä eri poliittisista ryhmittymistä. Parlamenttiin osallistumisensa ovat vahvistaneet mm. Sini Ruohonen (kok), Turun Kokoomuksen pj, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen; Elina Sandelin (vas), kaupunginvaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsen; Mikael Miikkola (ps), kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen; Jarmo Laivoranta (kesk), kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunginhallituksen konsernijaoksen jäsen; Mari Kousa-Kuusisto (vihr), kulttuurilautakunnan jäsen sekä Veijo Lehtonen (sd), liikuntalautakunnan jäsen. Järj. Länsi-Turku ry.

klo 17.30-19.30, Rieskalähteen koulu, Jöllintie 3. Käynti autolla Tammispaltantien kautta koulun yläpihalle tai jalan Rieskalähteenkadulta portaita pitkin. Sisäänkäynti auditorioon koulun yläpihan peränurkassa

 

Pe 18.5.

TuWe vs Peimari United, Miesten Kolmonen

Kolmosen huippuottelu, jossa vastakkain Länsi-Turun perinteikäs Turun Weikot sekä Paimio-Sauvo-alueelle jalkapallohuuman sytyttänyt Peimari United. Vuonna 2010 perustettu seura voitti vuonna 2015 Errea Cupin ja palkittiin saman vuonna Palloliiton Vuoden Grassroots-seura palkinnolla.

klo 19, Raunistulan KHT, Rauninaukio (Oikotie 2)

La 19.5.

Länsikeskus Cup

Pohjolan aluejoukkueiden järjestämä Länsikeskus Cup -nappulajalkapalloturnaus. Lauantaina pelaavat 2008-syntyneet pojat.

klo 9-17, Teräsrautelanpuiston kenttä, Länsikeskus, Vanha Kuninkojantie 54

 

TuWe vs IK Myran, Naisten Ykkönen

Naisten toiseksi ylimmän sarjatason ottelu, jossa TuWettaret kohtaavat sarjan kärkisijoilla pelaavan IK Myrenin Pohjanmaan Kruunupyystä. 

klo 16, Raunistulan KHT, Rauninaukio (Oikotie 2)

 

Su 20.5.

Länsikeskus Cup

Pohjolan aluejoukkueiden järjestämä Länsikeskus Cup -nappulajalkapalloturnaus. Sunnuntaina pelaavat 2009-syntyneet pojat.

Huom. Länsikeskus Cup jatkuu vielä seuraavana viikoloppuna. Lauantaina 26.5. pelaavat 2010-syntyneet pojat ja sunnuntaina 27.5. pelivuorossa ikäluokat 2011/2012 -ikäluokat.

klo 9-17, Teräsrautelanpuiston kenttä, Länsikeskus, Vanha Kuninkojantie 54

 

Turun Karjala-Seuran sukututkimustyöpaja

Turun Karjala-Seura ry. järjestää karjalaisten sukujuurien sukututkimustyöpajan Turun Karjalatalolla. Työpaja on suunnattu aloitteleville sukututkijoille. Hinta 10 € (jäsenet 5 €), sis. kahvituksen. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: turunkarjalaseura@gmail.com

klo 13-16, Turun Karjalatalo, Itäpellontie 2

 

 

Lisätietoja: Tapio Peltomaa, Länsi-Turku ry, 050 575 2549, tap.peltomaa@gmail.com