Länsi-Turun kaupunginosaparlamentti 2019

  • Posted on: 5 May 2019
  • By: webmaster

 

Kaupunginosan ja koko läntisen Turun kehittämisestä, palveluista ja tulevaisuudesta keskustelevat alueen asukkaat ja Turun päättäjät. Parlamentissa jatketaan maaliskuun alussa Länsi1:ssä ensi kertaa järjestyn talviparlamentin vuoropuhelua päättäjien kanssa. Kärkiteemoina ovat länsiturkulaisten oman yhteisen kohtaamispaikan saaminen Länsikeskukseen sekä kiihtyvän täydennysrakentamisen vaikutukset läntisen Turun ulkoilu- ja virkistysalueisiin sekä pienvesistöön. Turun kaupunginvaltuusto on jo tammikuussa hyväksymässään syrjäytymisen ja alueellisen eriytymisen toimintaohjelmassaan linjannut, että eriarvoisuutta tullaan torjumaan mm. perustamalla asukkaiden kohtaamispaikat kaikille suuralueille. Länsi-Turun alueella kohtaamispaikkahanketta on valmisteltu viime kevään kaupunginosaviikosta lähtien ja tavoitteena on saada kohtaamispaikka kokeiluasteelle esimerkiksi popup-toimintamallilla yhteistyössä Turun kaupungin ja eri toimijoiden kanssa.  

Paikallisparlamentissa Valonian vesiasiantuntija Janne Tolonen esittelee läntisen Turun arvokasta pienvesistöä Kuninkojaa ja kertoo mahdollisuuksista hyödyntää vesistöjä ja viheralueverkostoa osana asukasviihtyvyyden kehittämistä ja ekologisesti kestävää kaupunkiympäristöä.

Lähiluontoalustuksen jälkeen keskustelemassa ja vastaamassa asukkaiden kysymyksiin valtuutettuja ja lautakuntien jäseniä eri poliittisista ryhmittymistä. Parlamenttiin osallistumisensa ovat vahvistaneet mm. Mari Kousa-Kuusisto (vihr), Turun Vihreät ry:n pj ja kulttuurilautakunnan jäsen; Jarmo Laivoranta (kesk), kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunginhallituksen konsernijaoksen jäsen; Ville Lintunen (sd), kaupunkiympäristölautakunnan jäsen; Sini Ruohonen (kok), Turun Kokoomuksen pj, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen; Elina Sandelin (vas), kaupunginvaltuutettu ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsen; Jyrki Åland (ps), Turun Perussuomalaiset ry:n pj. Järj. Länsi-Turku ry.

klo 17.30-19.30, Rieskalähteen koulu, Jöllintie 3. Käynti autolla Tammispaltantien kautta koulun yläpihalle tai jalan Rieskalähteenkadulta portaita pitkin. Sisäänkäynti auditorioon koulun yläpihan peränurkassa